Vill du börja i Kista SC. Klicka här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kista SportsClub KFUM

Aerobic med Kista SC

Välkommen till Aerobics med Kista SC!

 

Aerobics är en del av gymnastiken som kombinerar olika stegkombinationer med musik och är bra träning för rörelse, kroppsflexibilitet och styrka.

 

Vi har startat fyra stycken grupper där de yngsta är 4 år och upp till 14 år och äldre

 

Vill du börja i någon av våra Aerobic-grupper så kan ni anmäla er via denna länk

Artikel från Nyhetsbyrån Järva
2023-03-15 12:35

Ett möte på Kista SC:s språkcafé ledde till att klubben nu börjar med aerobics för barn och unga. Under ledning av en nyanländ ukrainsk mamma.

 

Kista Sports Club startar en ny idrott för barn och unga i Järva – aerobics. Aerobics är en del av gymnastiken som kombinerar olika stegkombinationer med musik och är bra träning för rörelse, kroppsflexibilitet och styrka.

 

De nya aerobicsgrupperna ska utöka Kista SC:s gymnastiksektion. Redan idag har idrottsföreningen gymnastikträningar för barn i Husby och en grupp i Rinkeby som började förra året.  

Att vi börjar med aerobics är tack vare ett möte en söndagskväll på Kista SC:s språkcafé för ukrainska mammor. Där träffade klubben en mamma som var gymnastikinstruktör för barn i Ukraina, och klubben hittade en lösning så hon kunde bidra med sin erfarenhet till Järvas befolkning. 

 

Sonja Dousa, gymnastikansvarig på Kista Sports Club, berättar om bakgrunden.
– Eftersom Kista SC är en förening som vill skapa möjligheter för alla barn att idrotta oavsett intresse försöker vi ta tillvara de resurser vi möter på vägen. Vi vill utöka gymnastikgrupperna genom att erbjuda aerobics och ser mycket fram emot det.. 

 

– Träningsgrupperna kommer att börja nu under våren 2023. Vi har sett att de som redan har provat på aerobics tyckte om det och vi tror att det kommer bli en populär aktivitet hos många barn. 

Kista Sports Club har bokat Husbyhallen på söndagar och planerar att ha olika åldersgrupper för barn och unga. Barn från 4 år är lika välkomna att anmäla sig som ungdomar över 14.

Frågor besvaras av Sonja Dousa på nummer 070 713 74 44 eller mejl till akallaby@hotmail.com.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen